Подай сигнал

Осъдиха военен на затвор заради марихуана

Крими

от Адриана Георгиева 268 прегледа 0

Осъдиха военен на затвор заради марихуана

Военен съд Пловдив осъди на затвор служител под пагон, заради шофиране под влияние на наркотични вещества и притежание на близо 10 грама марихуана вчера.

На 11 юли тази година военен бил задържан за шофиране след като се почерпил с марихуана. След проверка, под предния капак на личното му БМВ бил открит плик с тегло 9,819 грама от същото наркотично вещество, а в джоба на анцуга му имало още 0,594 грама.

„Чух в какво съм обвинен. Разбирам го и се признавам се за виновен. Сключили сме споразумение с прокурора и сме го подписали. Наясно съм с последиците от него и съм съгласен с тях“, каза обвинения мъж пред магистратите.

Съдът прие и одобри постигнатото по делото споразумение между военния прокурор – подполк. Ангел Узунов и адвоката на обвинения. Темида наложи едно от най-тежките наказания - шест месеца лишаване от свобода за военния. Също така го лиши от правото да управлява МПС в срок от половин година. Мъжът е получил и наредба за уволнение от военното поделение, в което служил, заради деянието си.