Осъдиха родители, хранили бебето си като веган

Окръжният съд в австралийският град Сидни осъди на 300 часа общественополезен труд родители-вегани, хранили детето си с веган-храна. В резултат на това дъщеря им развила изтощение и рахит, информира АВС.

Миналата година 33-годишната майка и 35-годишният баща са били обвинени, след като през март дъщеря им получила пристъп и била хоспитализирана. През първите 19 месеца от живота на момиченцето родителите са го хранили в съответствие с „консервативната диета за вегани". В нея са били включени овес със зехтин, оризово мляко, зеленчуци, плодове, ориз, картофи и тофу.

В резултат на това теглото на детето достигнало 4,9 килограма, а изследванията показали наличието на остеопения. В мотивите на съдията се подчертава, че всеки родител носи отговорност за избора на храна за детето си – тя трябва да бъде балансирана и да съдържа достатъчно количество хранителни вещества за нормалното му развитие. Родителите признали вината си за това, че не са успели да осигурят на детето необходимите условия и се разстроили силно, когато станали ясни възникналите здравословни проблеми на детето.

Източник: Actualno.com

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?