Осъдиха кмета на Войнягово на пробация

Тодор Танковски признал вината си в споразумение с Районна прокуратура, а акцията по задържането и разследването му предизвика респект в Подблакана

Кметът на Войнягово Тодор Танковски бе осъден на пробация за срок от една  година. Най-младия кмет на Пловдивска област вече  изтърпява наказание за това,  че е обещал съдействие за лично укривателство на  мъж, разследван за незаконен добив на инертни материали от река Стряма край Войнягово.  От заплата на Танковски ще се удържат 20 процента всеки месец в продължение на една година, реши състав на Карловския районен съд миналия ден.

Обвинението срещу 24-годишният кмет бе повдигнато от Районна прокуратура – Карлово на 19 юни. Ден по-рано  около 15.00 часа Танковски бе задържан при съвместна акция на прокуратурата и полицията  на улица „Хан Крум“ с три банкноти от  по 50 лева. Той поискал  сумата от  бракониера.
Срещу Танковски  бе образувано досъдебно  производство, срещу него бе взета мярка за неотклонение „подписка“. Разследването и съдебното производство  приключиха за по-малко от месец при срок, определен за това от Наказателно-процесуалния кодеск до два месеца.

В хода на досъдебното производство в споразумение с Районна прокуратура –Карлово Тодор Танковски е признал изцяло вината си.

В продължение на повече от година 40-годишен карловец  със собствена техника и камион е изгребвал пясък от корито  на Стряма край Войнягово. Местните хора постоянно роптаеха, че корито на реката се руши, че се съсипва крайбрежието и се нанасят екологични щети на района, че реката става опасна и при пълноводие може да наводни района. Сигнали за това е имало в кметството.

Кметът  на Войнягово обаче поискал пари от нарушителя, с обещанието да не свидетелства срещу него и да не посочи на органите на разследването  лицата, сигнализирали за незаконния добив на инертни материали, за  да бъдат разпитани  те в качеството  им на свидетели по образуваното  през месец май досъбедно произовдство срещу бракониера.

Дни преди задържането на кмета на Войнягово при съвместна акция на прокуратурата и полицията в Карлово  бе задържан друг карловец за изнудване. 30-годишният мъж  е изнудвал любовник на жена си за пари, като сумата, която той успял да изтръгне стигнала 8 хиляди лева. Изнудвачът бе задържан в района на Обредния дом в Карлово. Случаят бе поет от Специализираната прокуратура.

Светкавичните действия  на Районна прокуратура и Районно управление на полицията  в Карлово при разкриването, разследването, както и фактът, че обвиняемият Танковски призна вината си, предизвикаха широк отзвук и респект в Подбалкана.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?