Подай сигнал

Осъдиха бивш полицай, заплашил чужденец с пищов

Англичанинът успял да обезвреди нападателя с военни хватки

Регион

от Петя Гайдарова 438 прегледа 0

Осъдиха бивш полицай, заплашил чужденец с пищов

Бивш полицай опря пистолет в главата на англичанин. Чужденецът обаче успя да го неутрализира с техника за самоотбрана, а съдът в Смолян потвърди присъдата на ексченгето. Наказанието е 8 месеца условно с три години изпитателен срок за закана за убийство със зареден пистолет„Щаер М-9".

Случката нашумя в региона, тъй като чужденецът обезвреди пенсионирания полицай с военни хватки като в холивудски екшън.
Тя се разигра на 4 юни 2016 г. около 19 часа в смолянското село Полковник Серафимово. Причината била спорове за границата между имотите на 70-годишния Христофор Бекчиев и съседния имот, собственост на дъщерята на англичанина Джон Къртис.
Бекчиев е софиянец, но живее постоянно в родопското село.

Същият ден той видял Къртис в двора на къщата на дъщеря му и го извикал, за да иска обяснения защо англичаните имат претенции към границите на имота му, заради което се наложило да се снабдява с нови скици. Къртис заявил, че си има работа, и се прибрал вкъщи. Раздразнен от отказа и подкрепен с алкохол, Бекчиев отишъл вечерта в двора на английското семейство, като носел документ на имота си, а под него пистолет.

Бекчиев опрял дулото на пистолета в главата на Къртис с отварянето на вратата на къщата, крещял и се заканвал с убийство, сочат свидетелски показания пред съда. Чужденецът обаче хванал ръката на Бекчиев с пистолета и я извил надолу, като използвал различни хватки за самоотбрана срещу въоръжен противник, които имал от опита си от военна служба. С хватките Бекчиев се озовал в изкопана яма в двора, а през това време Къртис му изтръгнал пистолета от ръката и метнал оръжието в двора на необитаем съседен имот. Англичанинът изчакал падналия си съсед да стане сам, след което с побутване го напъдил да напусне имота му.

Той споделил пред жена си и приятели от селото за случая и те подали сигнал на тел. 112. Пред полицаите Къртис заявил, че съседът му бил пиян и залитал, когато му опрял дулото на пистолета в главата. Въпреки че реагирал адекватно и го обезвредил, чужденецът обяснил, че изпитал ужасна заплаха за живота си. Бекчиев обжалваше присъдата си с мотиви, че ходил до имота на Къртис, за да покаже документи и да ги накара да спрат с имотните претенции, и носел неумишлено пистолета си, но неочаквано и без предизвикателство от негова страна оръжието му било отнето от кобура и метнато в съседния имот.

Магистратите приеха доводите на англичанина заради ред доказателства и свидетелски показания, но потвърдиха лека присъда за бившия полицай заради чистото му съдебно минало. Пенсионерът бе осъден обаче да плати 3050 лева разноски по делото.

Коментари