Още санкции: Ето колко ни струва пушенето в колата

Новите разпоредби на гръцкото министерство на здравеопазването за тютюнопушене може да удари сериозно всеки шофьор, който не ги спазва.

С глоба от 1500 евро и отнемане на шофьорските права за един месец са заплашени водачите, които пушат, докато управляват превозно средство, съобщава БТА. Ако в превозното средство има дете под 12-годишна възраст, глобата скача двойно и става 3000 евро.

Сред приоритетите на новото гръцко правителство, обявени още в предизборния период, е прилагане на Закона за забрана за тютюнопушенето на обществени места. Министерството на здравеопазването вече е разпратило циркулярно писмо с пояснения къде следва да бъде прилаган този нормативен акт.

Изпратени са и новите глоби за тютюнопушене в автомобил. Забраната важи, освен за водачите на таксита, автобуси и всякакъв обществен транспорт, така и за частните автомобили. Тя се налага, независимо дали пушещият е водач на автомобила или спътник.

Забраната за тютюнопушене на обществени места включва и електронните цигари.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Марл Боро

Марл Боро

06.08.2019 | 20:42

мръсни византийци еййй, една цигара не може да дръпне човек до Солун или Кавала. Какво им пречи, като съм сам? Ромеи долни!

Отговори
1 1
нямасдава визас

нямасдава визас

06.08.2019 | 20:24

само за нашия ганьо е този закон, ше му скъсат шортите там хахаха

Отговори
2 0
@

@

06.08.2019 | 20:24

Във Франция вече се подготвя закон за пушене в кревата без съгласието на родителите.

Отговори
0 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?