Още мъдрят скока на данък МПС

Местните данъци и такси се запазват в същите размери и през следващата година, увериха от община Пловдив. До този момент обаче не е ясно как ще се коригира данък МПС за старите коли. Бюджетът за 2019 г. се очаква малко по-голям заради увеличението на заплатите в бюджетната сфера. За общинските служители, включително и за тези, които работят в бюджетните предприятия, се предвижда също ръст. Фонд работна заплата се завишава с 12 на сто, казаха от администрацията. По-високите възнаграждения ще се плащат от 1 април. 

Държавната субсидия за Пловдив се намалява с около 5 млн. лева. Както обясни председателят на парламентарната комисия по финанси и бюджет Менда Стоянова, Пловдив е сред 19-те общини, които през 2019 г. няма да получат тъй наречената изравнителна субсидия. Досега тя се разпределяше за всички общини, но догодина е планирана само за по-малките, които нямат възможност да увеличават собствените приходи. 

Коледни бонуси ще се раздават и в Община Пловдив, но през януари. Премиите са до 300 лева и според постановление на кабинета се начисляват, ако има икономии във фонд работна заплата.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?