Още един хърватин в Локо

Селекцията в Локомотив продължава с пълна пара. Към подготовката на носителя на Купата на България в близките дни ще се присъедини хърватина Ловре Чиряк. Той играе като ляво крило, но може да бъде използван и като бек, което го прави подходящ за схемата, която Бруно Акрапович използва в края на сезона.

28-годишният Ловре Чиряк има немалък опит в досегашната си кариера, минала в шампионатите на четири държави. Нападателят от Задар е юноша на едноименния местен отбор и Далматинац Църно, преди да попадне в академията на Динамо Загреб.
Началото на състезателния му път е в нискоразредните Новаля (остров Паг), Ращане и Приморац Биоград, преди да запише дебюта си в мъжкия футбол.
Той идва с екипа на Шкендия Тетово, където през пролетта на 2013 година записва 12 мача с 2 гола в македонското първенство, разкрива Меридиан мач. Добрите му изяви довеждат до завръщане в родния Задар, където остава 2 години. За тима от стадион „Станови" има 44 мача и 6 гола, преди да поеме към словенския Целие. Там изкарва сезон 2016-17 и регистрира 7 гола в 34 мача. Това довежда до завръщането му в родината, но след 1 гол в 12 мача за Интер Запрешич, Чиряк се озовава в руския втородивизионен Нижни Новгород. От началото на годината той е без отбор, а любопитно е, че клиент на мениджърската агенция, държаща правата му (FGT Sports) е бившият защитник на ЦСКА Марин Оршулич.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?