Подай сигнал

Опозицията в Смолян стопира три проекта на общината

Регион

от Петя Гайдарова 1426 прегледа 0

Опозицията в Общинския съвет в Смолян - съветниците от БСП, коалиция КРОС и изключеният от ГЕРБ съветник Филип Топов стопираха три проекта на общината.

На редовната си сесия вчера кмета Николай Мелемов внесе докладни за разрешение за запис на заповеди за авансово плащане от общо 1.6 млн. лв. по тези проекти с дългосрочен кредит, който се възстановява от оперативните програми по съответните правила, за да започнем същинска работа по тях.

"Внесохме ги, но ни бе отказано. Това застрашава цялостното изпълнение на проектите, които са обвързани със стриктни срокове и етапи. Жалко е, когато се прави политика на инат с краткосрочни предизборни цели, но това са фактите", коментира Мелемов

Проектите са за общо 12.6 млн. лв. и са за подобряване качеството на атмосферния въздух, чрез който предстои да се сменят печките на дърва с екологично чисто отопление в областния град, финансиран от ОПОС, за обновяване и енергийна ефективност на сградата на Планетариума в Смолян, финансиран от ОПРР и за създаване на Дневен център за подкрепа на лица с различни форми на деменция и техните семейства в гр. Смолян, финансиран от ОПРР.