Подай сигнал

Опасност! Нов наркотик набира популярност сред пловдивчани

Крими

от Екип Марица 742 прегледа 0

Опасност! Нов наркотик набира популярност сред пловдивчани

26 грама суха зелена листна маса със съдържание на ново психотропно вещество са били иззети от служители на на Шесто РУ. Дрогата е била намерена в квартал Столипиново, в жилището на 40-годишен криминално проявен и осъждан мъж и 63-годишния му баща. В къщата са били открити още 40 таблетки клоназепам и електронна везна със следи от марихуана.

Обиска и арестите са част от поредната специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с разпространение и употреба на наркотични вещества, която бе проведена през изминалата седмица в областта. Задържани са общо 21 извършители, конфискувани значителни количества амфетамин и марихуана, хероин, таблетки екстази и клоназепам.

В рамките на акцията служители на отдел „Криминална полиция“ и сектор „Специализирани полицейски сили“ са открили над 200 грама амфетамин, електронна везна, мобилен телефон и парична сума от микробуса и жилището на 46-годишен от Браниполе.

Множество пакетчета марихуана с тегло над 36 грама, 28 таблетки екстази, пакетче метамфетамин и две електронни везни открили карловски полицаи в дома на 33-годишен жител на село Московец.

С постановления на окръжната прокуратура спрямо четиримата извършители са взети 72-часови мерки за неотклонение.

Междувременно при обиск и претърсване в апартамента на 27-годишен пловдивчанин, служители на Първо РУ открили 22 таблетки екстази и близо 7 грама марихуана. Цигари със съдържание на суха зелена листна маса и разфасовки амфетамин иззели от четирима младежи на възраст между 19 и 24 години. С различни количества марихуана, амфетамин, клоназепам и хероин на територията на Четвърто и Шесто РУ в областния град били засечени осем души на възраст между 21 и 38 години, а в Карлово и Хисаря – момчета на 19 и 24 години.

Междувременно 27-годишен мъж и 18-годишно момиче, занимавали се с разпространение на дрога, били задържани с над 3 грама марихуана и 2,5 грама амфетамин от криминалисти в жк „Тракия“.

По случаите са образувани полицейски производства под наблюдението на прокуратурата.

Коментари