Опасно: Незабавно изхвърлете тези цветя от стаята си!

Стайните цветя може да са много красиви. Основната идея те да присъстват в дома ни е да ни донесат положителни емоции. Всъщност обаче не всички са така безобидни, колкото си мислим.

Поверия гласят, че не е редно например жена да украсява дома си и да отглежда катерещи се растения като бръшлян или лозя. Това променя енергията на жилището и може да остави представителката на нежния пол вдовица, смятали дедите ни.

В никакъв случай освен това не е добре да има кактус в стаята на младо момиче. Той възпрепятства брака. Мястото им е до компютъра или пък телевизора.

В допълнение към народните поверия има и доказани с факти опасни ефекти на някои растения. Списъкът наистина е дълъг. Преди да си вземете каквото и да е растение, по-добре да проверите дали то няма да окаже неблагоприятно въздействие върху вас, здравето ви и финансовото ви благополучие.

Лилия

Красивите миниатюрни лилии, които много дизайнери използват за декорации, не трябва да са в дома ви. Те имат прекалено силен аромат, който е опасен за хора, които имат алергии или са астматици. На напълно здрави хора може да причини замаяност или мигрена.

Аглаонема

Наличието на такова цвете в дома ви може да доведе до отключване на психични разстройства или поява на сърдечни и кожни заболявания.

Арекова палма

Тя е много красива, но по-дългосрочното й отглеждане води до проблеми със сърцето и дишането. Може да се развият различни алергии и астма.

Дифенбахия

Сокът на тези цветя, ако бъде погълнат, води до много тежки изгаряния. Опасен е за очите. При поглъщане предизвиква отравяне. Това цвете не бива да присъства в дома на семейства с деца и домашни любимци.

Папрат

Те буквално изсмукват положителната енергия от дома ви и в същото време носят нещастие.

Фикус

Тези цветя сякаш пъдят мъжете от живота ви. На някои места дори им казват „вдовици“.

Здравец

Той причинява главоболие. Освен това сокът му е токсичен и опасен, ако влезе в контакт с кожата или храносмилателните органи.

източник: jenata.blitz.bg

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Ани

Ани

26.08.2019 | 12:29

Това за здравеца са глупост, ако е така на аптеката ще се продава ли масло от здравец за 50 лв/ 2 мл

Отговори
2 0
Нищожество с претенции

Нищожество с претенции

26.08.2019 | 10:00

Дънинг-Крюгери!

Отговори
3 0
Лилия

Лилия

26.08.2019 | 09:04

В-к "Марица" няма професионалисти,пишат и копират глупости!

Отговори
9 0
Дони

Дони

26.08.2019 | 07:39

Четете, преди да публикувате, моля. Преди време четох, май пак от вас, че някои от посочените цветя, ТРЯБВА да са в дома. Кое е вярното?

Отговори
11 1
Ваня

Ваня

26.08.2019 | 00:04

Глупости пълни

Отговори
20 1
Влад

Влад

25.08.2019 | 23:36

Пълни глупости!

Отговори
19 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?