Опасният склад на Сточна гара остава във фризера

Заповедта на кмета Иван Тотев за събарянето на опасния тютюнев склад срещу Сточна гара не е отменена. Това съобщи вчера собственикът на имота Пламен Моравенов. Премахването на сградата на бул. "Христо Ботев" беше спряно в края на юли лично от министъра на културата Боил Банов, пристигнал по спешност в Пловдив.

Боил Банов разпореди машините да спрат и се закани, че ако се наложи, ще спи в града и ще си изкара остатъка от отпуска в Пловдив, но няма да позволи складът да бъде бутнат, защото попада в архитектурно-историческата зона, въпреки че не е паметник на културата. 

 

В Община Пловдив чакат писмено потвърждение от министерството, че сградата може да бъде съборена, като се запази частично по-ниското тяло откъм ул. "Авкс. Велешки". "Чакаме. Заповедта за събарянето е в сила, но не можем да я изпълним заради устното разпореждане да спрем процедурата.

Досега щяхме да разчистим терена и при строеж на нова сграда да възстановим старата фасада в автентичния вид, едно към едно, тъй като сме направили заснемане. Всички експерти са единодушни, че не може да бъде запазена", коментира Пламен Моравенов. 

 

Цели пана липсват от оградата, сложена за обезопасяване на склада на тротоара на бул. "Христо Ботев". Купища боклук са струпани върху тясната ивица между склада и пешеходното пространство. "Не знаех, но ще проверя и ще вземем мерки", увери собственикът на имота. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?