Опасна дрога ли уби Иван от тайното парти

Нова и непозната на широката публика в България опасна дрога може да стои в дъното на мистериозната смърт на Иван Йорданов, разкриват ангажирани в разследването на случая.

Смъртта на Иван Йорданов все още е забулена в мистерия, макар от прокуратурата във Варна да са категорични, че става въпрос за самоубийство.

28-годишният мъж бе открит мъртъв край изоставено военно поделение след 7-дневна издирвателна акция. Иван отишъл с приятели на секретно музикално парти „Технивал”, което се организира от години край Варна, но не се рекламира никъде, а организаторите съобщават в последния момент местоположението му. На партито се стичат стотици младежи, които нощуват в палатки в района на засекретения музикален техно фестивал.

Иван бе обявен за изчезнал на 25 август, часове след тайния купон. Предната нощ той се обадил във видимо неадекватно състояние на своя баща, от когото потърсил помощ. Иван изпратил на свой приятел GPS координати на изоставено военно поделение в района на варненското село Любен Каравелово. Въпреки това на полицията и близките му им отне цяла седмица, преди да го открият – уви, мъртъв.

Според разследващите, младият мъж се е самоубил, обесвайки се с връзки на обувки. Той провиснал на клон на дърво, който се счупил под тежестта му. Прокуратурата проверява възможността някой да е склонил Иван към самоубийство. Почернените родители на 28-годишния младеж са убедени, че синът им е убит, а престъплението е замаскирано като самоубийство.
„Няма данни за насилствена смърт, става въпрос за самоубийство. В организма му са открити следи от наркотици”, твърди криминалист, ангажиран в разследването.

Според думите му, е твърде възможно именно синтетичните наркотици да са отключили желанието на Иван да сложи край на живота си. Според присъствали на секретния музикален фестивал, гости от Сърбия са продавали нов вид хапчета екстази, смесени с кетамин (конска дрога) и Иван най-вероятно е предозирал с опиатите.

Източник: Lupa.bg 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?