Подай сигнал

Окончателно: 10 години затвор за изнасилвача от Кючука

Пловдив

от Георги Василев 1332 прегледа 0

Владимир Петков

Владимир Петков, който стана известен като изнасилвача от Кючука, ще лежи 10 години в зандана, при първоначален строг режим. Това реши окръжният съд в Пловдив преди минути, като само потвърди присъдата на предходната инстанция.

Опасният рецидивист Петков е признат за виновен в това, че на 7 декември 2017 г., в квартал „Кючук Париж“, се е съвкупил с 19-годишно момиче, като я е принудил към това със сила и заплашване. Със същата присъда той е признат за виновен и за това, че няколко дни по-късно, на 20 декември се е съвкупил и с 21-годишна жена, като също я е принудил към това със сила и заплашване. За извършените две деяния съдът наложи на Петков едно общо най-тежко наказание от десет години „лишаване от свобода“ при първоначален строг режим.

На всяка от пострадалите жени подсъдимият следва да заплати и по 20 000 лева обезщетение за претърпените неимуществени вреди – болки и страдания.

Делото беше разгледано по реда на съкратената процедура - подсъдимият призна фактите и обстоятелствата, описани в обвинителния акт. Размерът на наложеното спрямо подсъдимия ефективно наказание от десет години лишаване от свобода е определен, след намаляване на наказанието с една трета.

Съдът е отчел единствено отегчаващи отговорността обстоятелства. Това е мотивирало определянето на наказание в максималния, предвиден от закона размер, а именно петнадесет години лишаване от свобода (след редукцията – 10). Всички данни, събрани по делото, дават основание да се направи извод на наличие на висока степен на обществена опасност както на подсъдимия, така и на извършеното от него.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Коментари