Огнен ад погълна базата на "Унитемп" във Войводиново (ОБЗОР)

Пожарът в цеха на фирмата за преработка на месо "Унитемп" в село Войводиново гори на метри от голяма газстанция! Това паникьоса част от жителите. Огънят продължава да бушува, площта е огромна, а борбата на огнеборците е да не бъде обхваната цялата фирмена база. Според запознати Унитемп е едно от най-големите предприятия за месо на Балканите.

Според очевидци в района първо се разнесли гъсти облаци от черен дим. Последните работници днес били в цеха до 17 часа. Огънят е лумнал малко след това.

На място е изпратен екип, който ще замери замърсяването на въздуха в резултат на пожара.

Причините за избухването на огнената стихия тепърва ще се установяват. Сред местните се прокрадват слухове, че ромите може да имат пръст в пожара: "Чудя се дали е случайно...напоследък много закани за пожари получихме...нали господа ромите ,казаха,че ще ни запалят...", споделя дама от Войводиново във Фейсбук.

Някои от складовете са останали без ламарини, други са съвсем унищожени.

Локализиран е пожарът в цеха за преработка на месо Унитемп във Войводиново. Въпреки това огнеборците ще останат тази нощ на място до пълното му погасяване, казаха от Пожарната.

Според запознати, огнената стихия тръгнала, след като приключил работният ден в Унитемп. Според ръководството на фирмата няма нито един работник, останал в цеха. Пожарът се е разпрострял върху 8 дка. Заради това, че сградата е изградена от термопанели, огънят бързо е обхванал конструкцията от 8 дка. Взривовете, които паникьосаха хората в селото, се оказаха звуков ефект от сгромолясването на горящите термопанели, а не истински избухвания.

Пристигналите на място екипи се наложило да размонтират бутилки с метан и да ги охлаждат.


В гасенето на пожара днес са участвали освен екипи на пожарната от Пловдив, и подкрепление от Карлово и Съединение. Очаква се на мястото да бъде изпратена мобилна лаборатория на РИОСВ-Пловдив, която да замери чистотата на въздуха. Според огнеборците в района няма отровен облак и риск за населението на селото.

Днес през деня се очаква да бъде извършен оглед, който да установи причините за пожара.

"Такова нещо сме виждали, беше като от филмите", разказаха хората от селото. Според тях от пътя Пловдив-Войводиново все още се виждат пламъци.
Инцидентът в селото предизвика множество коментари. Според някои пожарът може да е предизвикан умишлено заради събитията, разиграли се преди седмици със събарянето на незаконни ромски постройки в селото.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?