Подай сигнал

Очевидка: Люкът на самолета се е отворил! СНИМКИ

Регион

от Костадин Аршинков 3546 прегледа 0

Областният управител Здравко Димитров пристигна на мястото на трагедията, която се разигра в Оризари. Придружен от полицаи, областният тръгна към терена, където падна двуместен частен самолет и двама души загинаха.

Станаха ясни имената на загиналите. Това са пилотът на самолета Стефан Василски на 45 години и Валентин Аламански на 18 години. Пилотът на частния двуместен самолет е бил и негов собственик. 45-годишният Стефан Василски бил свързан с Аероклуб „Белозем“ и живее в района на Пловдив. Самоличността му е установена от полицията. И двамата загинали са били почитатели на летенето и самолетите. Момчето се е занимавало с авиомоделизъм и макети, а мъжът е летял често със самолет и балон.

До Оризари днес се провежда състезание с дронове като е възможно това да има общо с инцидента.

Районът около инцидента е отцепен от полиция и не се допускат външни лица.

За днес на стадиона в Оризари е било организирано състезание с дронове. Пенка Гарабетова от организаторите разказа пред Marica.bg следното: "Не позволихме на състезателите с дроновете да правят тренировки, само и само да мине самолетът и тогава да стартира състезанието. Вероятно се е отворил люк на кабината, при което пилотът е дръпнал по-рязко, според мен може да е пълна грешка. Аз лично видях как се откачи крилото, падна, в следващия момент самолетът загуби височина, обърна се и падна зад дърветата."

Екипът на вестник "Марица" и Marica.bg изказват съболезнования на близките!

Коментари


Е как така ще му падне крилото на самолета?