Обвиниха в плагиатство Слави и Криско, кой хит изкопираха

„Слави и Криско откраднаха песента ми „Тошка”! Тя беше хит през 90-те години, който хората помнят и до днес”. Това заяви певецът Щилян.

Мегахитът на Слави и Криско „Гледай как се прави”, се оказа кавър на чалга шлагера „Тошка”, който е бил изпълняван от Щилян и оркестър „Китка”. Музикантът разкрива, че парчето е авторско, пише „България днес”.

Това стана ясно дни след като Слави осъди „Господари на ефира” за 13 бона, за ползване на кадри от предаването му „Шоуто на Слави”. Но се оказа, че Дългия също не си плаща за авторски права.

„След като излезе дуетът на Слави и Криско, честно казано, че зарадвах, че моята музика отново е актуална. Много хора ми се обадиха да ми кажат, че веднага са се сетили за мен”, разказва Щилян.

Тези, които не са се обадили обаче, са Криско и Слави.

„Именно Слави пее моя текст „Както те обичам, ще те открадна, а ако не мога, ще ги убия”. Очаквах да ми звънне поне от уважение, защото се и познаваме. Преди години е идвал на мои участия, черпил ме е в заведения. Той е голяма звезда.

Не искам пари, не ме разбирайте погрешно. Ясно е, че един лев не съм видял от това, че са заимствали от моята песен. Но можеше Слави поне да ме покани в шоуто си, да ми направи малко реклама”, споделя ретро поп-фолк певецът.

Щилян признава, че не се е сетил да се консултира с адвокат по случая и е по-скоро ядосан на Криско, който е продуцент на песента.

„Доколкото разбрах, Криско е продуцентът. Слави си е изпял частта и не вярвам да ходи по участия, но виж Криско изкарва пари по участия, на които пее песента. Той със сигурност трябваше да ми се обади”, споделя изпълнителят, който все още живее в родния Сливен и продължава да ходи по участия.

Музикантът също така не е пропуснал да пише до Криско, за да го уведоми за гафа. На видео, в което Криско съобщава, че ще гостува в шоуто на Слави, Щилян се обръща към рап певеца с ироничен коментар: „Имам още шест албума с авторски песни, давай. И много поздрави на Слави”.   

 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?