Подай сигнал

Обвиниха полицай в производство на цигари без бандерол

България

от Екип Марица 841 прегледа 0

Обвиниха полицай в производство на цигари без бандерол

На 15 юни 2019 г. Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност служител от Дирекция „Жандармерия“ в МВР за участие в организирана престъпна група за нелегално проидводство и разпространение в страната на тютюневи изделия (тютюн за пушене).

Той бе задържан същия ден при операция на Дирекция „Вътрешна сигурност на МВР, ГДБОП и Специализираната прокуратура с половин тон нарязан тютюн в личния си автомобил.

Десетима от членовете на престъпната група бяха задържани на 12 юни 2019г. На п етима от тях Специализираният наказателен съд определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“, а на двама – „Домашен арест“. По преценка на наблюдаващите досъдебното производство прокурори на трима от участниците в групата бяха наложени парични гаранции. Групата е действала от 2017 г. До момента доказаната щета за държавния бюджет възлиза на 3 милиона лева невнесен акциз.

Днес, 16 юни 2019 г., Специализиранат прокуратура ще поиска от Специализирания наказателен съд да определи най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ и на единадесетия обвинен за участие в престъпната група.

Източник: блиц

Коментари


всички анонимни коментатори ми приличат на криминален контингент. или може би по-зле? магистрати / юридически лица? просто предположения..

Няма невинен полицай! И този с цигарите и тези които с патрулката ,които убиха двама .И тези в София ,които пребиха тийнейджърите .И убийците на Чората ...

Така е момчета . Когато не си плащате където трябва - гърмите !