Обвиненият в шпионаж Малинов оглави събора на русофилите

Обвиненият в шпионаж лидер на движение "Русофили" Николай Малинов все пак отиде на традиционния събор край яз. Копринка.

В тази сложна обстановка има два пътя: да втвърдим ситуацията, като правим политически митинги и се занимаваме с политическо строителство. Други искат от Копринка да се отиде в София и да се искат оставки. Ние, ръководството на Движение „Русофили“ се противопостяваме на това, защото го считаме за провокация. Резултатът от това ще е парализа и втвърдяване на позициите на Русия.

Единствената цел на всичко което правим, е България да бъде по-силна. Правим го с всички законни средства и така, както ние го разбираме. С тези думи се обърна към близо 15-те хиляди български и руски граждани, дошли на 16-то издание на събора на приятелите на Русия, на училите и работили там председателят на НД „Русофили“ Николай Малинов. 

Тазгодишното издание на събора на приятелите на Русия бе уважено от петима депутати от управляващата партия, сред които заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов и председателят на групата за приятелство с Русия в Народното събрание Красимир Велчев.

По време на обявяване на част от гостите на събора, имаше освирквания, чуваха се и откъслечни викове скандирания „Малинов“ и „мафия“. Това даде повод на лидерът на движение „Русофили“ Николай Малинов от микрофона да обяви, че „днес е Кръстовден и сме се събрали  да обичаме, а не да мразим“, след което казанлъшки свещеници отслужиха водосвет. 

Сред гостите на събора бяха народни представители от БСП, представители на патриотични организации и гости от Русия. Сред тях бе и депутатът от руската "Дума" Николай Занцов, създател и организатор на Безсмъртния полк.

Президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили на Република България Румен Радев изпрати приветствие до участниците в събора. В него държавният глава заявява, че  „съборът е повод да се потърсят съвременните измерения на здравата историческа връзка между нашите два народа, както и че отношенията между тях имат своята солидна перспектива.

На събора активисти събираха подписка в подкрепа на задържания в началото на тази седмица и впоследствие освободен, но с повдигнато обвинение за шпионаж лидер на НД „Русофили“ Николай Малинов.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?