Обвиненият в педофилия - голям шеф в кооперацията на слепите

Асен Стоянов твърди, че врагове го изработили, като му направили клопка с хлапетата от дом "Петко Р. Славейков"

Обвиненият в педофилия Асен Стоянов е председател на контролния съвет в Потребителната кооперация на слепите. Той не е напуснал поста след скандалните разкрития за личността му. Това съобщи за „Марица” източник от кооперативния съюз. Срещу Стоянов е образувано досъдебно производство за блудство с четири момичета от дома за сираци „Петко Р. Славейков” в София.

"Допитахме се до закона и се оказа, че след като няма влязла в сила присъда, той може да се върне на работа. Той е невинен до доказване на противното", обясниха от потребителната кооперация. Оттам потвърдиха, че Асен Стоянов е прекарал няколко месеца в ареста. Пуснали го, защото страда от хипертония и вдигнал високо кръвно. В момента срещу него все още няма повдигнато обвинение.

Асен Стоянов е председател на контролния съвет на кооперацията на слепите. Там работи срещу хонорар, който се определя от постигнатите за месеца търговски резултати. За времето, когато е бил ареста, не е получил никакво заплащане, уточниха от кооперацията на слепите. От нея определят шума около Стоянов като „акция на двама-трима боклуци в София и на още няколко в Пловдив”. Определят го като „незлоблив и много добър човек”.

Пуснаха го от ареста и той вече идва редовно на заседания и консултации. Само общото събрание може да го свали от поста, уточниха от кооперацията на слепите. В нея членуват над 2500 души. На общите събрания те изпращат пълномощници, които дават гласа на 10-15 членове. На последното общо събрание никой не е внесъл искане за свалянето на Стоянов от високия пост. А за да влезе то като точка в дневния ред, тя трябвало да бъде гласувана със 100%. Такъв закон за кооперациите са приели чудните българските народни представители. Ако бе приета такава точка, то щяха да са необходими две трети от гласовете, за да бъде свален от поста си г-н Стоянов, уточниха от кооперацията на слепите.

Обвиненията за педофилия мъж е роден 1951 година. Разведен е от години. Той е частично незрящ, но през последните години зрението му се е влошило след боледуване. Скандалът с четирите момичета избухнал през август миналата година. Още тогава Стоянов казал, че са му „направили клопка”.     

Според „Телеграф” 13-годишните момичета от дома са му угаждали срещу дребни подаръци - понякога само срещу кафе или баничка. Те обяснявали, че възрастният мъж им давал и „парички” срещу френска любов.  

От МВР обясниха, че Стоянов е арестуван и преди за същото престъпление. Той дори е бил осъден на първа инстанция. Присъдата обаче била отменена и междувременно давността за престъплението изтекла. Така Стоянов излязъл чист от цялата работа.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?