Подай сигнал

Обсъждат въвеждането на предмет "Религия" в училище

Образование

от Екип Марица 171 прегледа 0

Снимка: нюз.бг

Обсъждат предметът "Религия" в училище да стане задължителен. На годишна среща в София преподаватели, семинаристи и богослови дискутират казуса, съобщи БНР.

Белоградчишкият епископ Поликарп представи трите въпроса пред включването на вероучение в задължителната програма на децата.

Основният въпрос е да се направи всичко възможно предметът "Религия" да не бъде свободно избираем, а задължителен. Второто е директорите и учителите да се съгласят в техните училища да бъдат разкрити такива паралелки. Третият въпрос е да се активират родителите.

Според епископ Поликарп родителите трябва да проявят инициатива и желание в училището на тяхното дете да има такъв предмет.

Необходимо е да се уточни как ще се набавят учебниците и от кого. Има и голям проблем с преподавателите. Много богослови завършват своето образование, но не това е тяхното поприще, откровен е епископът на Белоградчик.

Източник: нюз.бг

Коментари


Дръжте далече педофилите от децата, за да няма гражданска война!

tiq popove da ne sa otka4eni kakva religiq hte vavezdad vy4ilihte. tiq izmamnici popove trqbvada gi lin4yvat kakav bog kade go toq bog v bolnite im mozaci na pedofilite popove hte promivat na decata mozacite tiq tartei