Обследването даде зелена светлина

Преди десетина дни приключи експертното проучване на стадион „Христо Ботев”, което има за цел да извърши детайлно изследване на състоянието на конструкцията на съоръжението.  

Точно 4 години след преустановяване на строителството на клубния стадион на ПФК Ботев (Пловдив) екип от специалисти от „УАСГ - ЦНИП” ЕООД (Университет по архитектура, строителство и геодезия - Център за научни изследвания и проектиране) определи моментното положение на стоманобетонната структура. Ръководител на избрания от Община Пловдив експертен състав е доц. Иван Ростовски.

Детайлното обследване на стадиона включваше проучвателни, експертни и изпитвателни дейности, като технически оглед, изследване и документиране на наличните дефекти, пукнатини и повреди в елементите на конструкцията, промените в структурата на бетона, недопустими деформации и провисвания на отделни елементи и много други проучвания.

Накратко резултатът е - по трибуните ще трябва да подменят само част от стърчащата арматура, която последните 3 години е била подложена на атмосферното влияние.

Очаква се докладът за състоянието на конструкцията да бъде обявен публично. В момента в ПФК Ботев (Пловдив) анализират резултатите и набелязват плана за започване на строителните работи.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?