Подай сигнал

Общината ще възстановява мрежата до Тунела

Обещано от кмета

Транспортът в Пловдив

от Валентина Йеремиева 571 прегледа 0

Общината ще възстанови тролейбусната мрежа до Тунела

Общината ще възстанови тролейбусната мрежа до Тунела, която беше свалена при строежа на 30-метровата кула, построена за откриването на Европейска столица на културата. Това става ясно от заповедта на кмета до представителите на фирма "Градски транспорт - Пловдив" АД Ангел Батаклиев и Николай Митов, синдик на дружеството.

"Премахването на мрежата е с временен характер, като след закриващото събитие Община Пловдив ще положи усилия да я възстанови в посочения участък", уверява градоначалникът в писмо до ръководството на "Градски транспорт". Той уточнява, че това ще стане при наличие на средства в бюджета, и обяснява в заповедта, че демонтажът на мрежата се предприема "с цел осигуряването на безопасност на живота и здравето на гражданите, държавни глави, представители на европейската комисия, европейския парламент, народни представители, представители на дипломатически корпуси, гостите". Тролейбусните жици щели да създадат риск от инциденти заради височината на кулата. Решението за премахването на мрежата е взето от общинската комисия с председател зам.-кмет Златин Велев.

Както "Марица" писа, според изпълнителния директор на дружеството Ангел Батаклиев с демонтажа на жиците на бул. "Цар Борис III Обединител" между ул. "Патриарх Евтимий" и "Граф Игнатиев" на фирмата, а съответно и на града, се нанасят щети в размер на близо 250 000 лева. Батаклиев е изпратил възражение срещу заповедта на кмета, в което предупреждава, че тролейбусната мрежа, свалена с всички помощни съоръжения, не може да се използва повторно. "Ако разпоредите извършването на каквито и да било действия в ущърб на собствеността на представляваното от мен дружество, ще ги считаме за самоуправство и ще сезираме за това съответните компетентни органи за унищожената тролейбусна мрежа", подчертава в уведомлението Ангел Батаклиев.

Коментари