Подай сигнал

Общината купува гориво за 3,3 млн. лева

Търси се доставчик на бензин и дизел за следващите две години

Пловдив

от Валентина Йеремиева 634 прегледа 0

Зам.-кметът Розалин Петков

Гориво ще пазарува на стоковата борса Община Пловдив и затова е заделила от бюджета близо 3,3 млн. лева с ДДС. Доставките се правят не само за администрацията, но и за структурните звена на общината - общинските предприятия.
Заявките са за 2019 и 2020 г. Доставчици се търсят в две различни позиции - на бензин А 98, с който ще се зарежда служебната бензиностанция на Общината, и на нафта за отопление на обекти. С дизелово гориво снабдяваме само траурния парк на Рогошко шосе, това са 9 тона годишно, обясни вчера зам.-кметът Розалин Петков.

Досега, в последните две години, бензин за Община Пловдив доставя фирма "Петро ойл груп" ЕООД на Мендо Раданов. Горивото също е договорено чрез стоковата борса на добри цени, каза шефът на дирекцията за обществените поръчки Тодор Тодоров. Той допълни, че цените се актуализират на база продажби на едро на Лукойл. Към днешна дата, 5 декември, бензин А 98 се доставя на цена 1,49 лева без ДДС (или 1,80 лева с ДДС), а дизелово гориво - за 1,60 или съответно 1,92 лева, каза вчера Тодоров.

Служебната бензиностанция на Общината се намира на ул. "Модър" срещу Транспортна болница. Зареждането става при строга отчетност, с индивидуална карта с памет на автомобила, обясни Тодор Тодоров.

Според сайта "Биволъ" фирма "Петро ойл груп" изпълнява 13 обществени поръчки в страната на обща стойност кръгло 29 млн. лева, включително и в Пловдивска област.