Община Раковски за скандала: Обвиненията на кмета са неоснователни

Димитър Петров абсолютно неоснователно излага твърдения, които квалифицират състави от престъпления, изразяващи се в злоупотреба със служебно положение, оказване на натиск на служители на общината за прикриване на незаконно строителство, както и издаване на документи с невярно съдържани и отказ от изпълнение на служебни задължения от кмета на община Раковски Павел Гуджеров и главния архитект на община Раковски Светослав Фъсов. Това заявиха от общината и изпратиха пълна хронология на предприетите действия от администрацията по случая. В 4 страници общината е описала всеки подаден сигнал от двете страни в спора, от извършените проверки, съставени констативни протоколи и заповеди. От хронологията става ясно, че жалби в общината и възражения подава както Димитър Петров срещу Терзийски за незаконно строителство, така и Терзийски срещу Петров. И двамата имат по един констативен акт и по една заповед за събаряне на незаконно строителство, издадени от  гл. арх. Фъсов.  

По повод на внесено възражение от Петров в общината за констативен протокол, който казва, че при една от проверките липсват ремонтни дейности извън габаритите на сградата на Терзийски, главният архитект издава становище, с което уведомява Димитър Петров: "че констатациите са такива, каквито са били изложени в „Констативен протокол” от 7.02.2018 г., и ако има промяна на обстоятелствата на съществуващото положение, да се уведоми община Раковски".

На 14.12.2018 г. пък е издадено „Определение № 2553” от Административен съд -Пловдив, с което оставя без разглеждане жалбата на Димитър Стоянов Петров против „Заповед №АБ-142 от 23.10.2018 г." на кмета на община Раковски, с която, е допусната поправка на явна фактическа грешка в „Заповед №178 от 11.09.2018 г.” на кмета на община Раковски и прекратява производството по административно дело №2569 по описа на Административен съд - Пловдив за 2018 г., твърдят от общината.

"От така описаните по-горе констатации и действия следва да се има предвид, че община Раковски е предприела нужните действия за прилагане на Закона за устройство на територията и неговите поднормативни актове. Действията на община Раковски по случая продължават, казаха от администрацията. "Реагирали сме на всяка жалба и сигнал, подаден от двете страни в спора, и не сме заемали страна в него",  заяви пред "Марица" Фъсов.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Тра ла ла

Тра ла ла

07.06.2019 | 17:57

Той да каже за къщите за гости в Чехларе, дето общинското предприятие ги строй...

Отговори
3 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?