Обявиха грипна епидемия в Пазарджик

Грипна епидемия е обявена в Пазарджик. Областта е шеста в страната, в която заболеваемостта достигна епидемични нива. Предепидемична е и обстановката на територията на община Смолян, заради което там също се преустановяват свижданията в болниците, профилактичните имунизации, както и детските и женските консултации.
 
На територията на община Смолян регистрираната заболяемост е оценена като предепидемична, а мерките имат за цел да ограничат разпространението на вируса. Подобна е и ситуацията в Русе, информираха от здравното министерство.
 
Във област Варна се прекратяват учебните занятия в определени общини. До края на седмицата няма да се провеждат такива в училище „Васил Левски”, община Вълчи дол, „Св. Кв. Кирил и Методий”, община Белослав, както и училищата в общините Провадия, Долни Чифлик, Суворово и Девня.
 
Към момента грипна епидемия е обявена още в следните области – Стара Загора, Бургас, Шумен, Силистра и Перник.
 
Препоръките са за ограничаване на социалните контакти и избягване на събирането на много хора в затворени пространства. Болните с висока температура и признаци на грип да не провеждат самолечение, категорични са лекарите.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?