Обновяват парка в Пловдивския Бевърли хилс

Екипът на кметство Марково подготви сам проекта и го внася в ПУДООС за одобрение

Екипът на кметство Марково подготви проект за обновяване на парка в селото. С него администрацията се надява да спечели 9740 лв., които да вложи в ремонта.

Паркът в Марково не е ремонтиран почти от 40 г. Преди две години успяхме да направим с чакъл градинките, коментира кметът на Марково Пламен Кабаков. 

Ако сумата бъде отпусната от ПУДООС, администрацията възнамерява да поднови пейките и осветлението, също така да озелени пространствата. Предвидено е още поставянето на бетонови маси с шах табли за посетителите. И не на последно място да се ремонтира чешмата.

Голяма част от работите се предвижда да бъдат свършени с доброволен труд от хора в селото. Така ще се пестят средства и ще останат повече пари за закупуването на нови пейки, осветление.

Паркът на Марково е притегателно място за много от жителите на селото. Той се намира в центъра на населеното място, но от години не е обновяван поради липсата на средства. От приложените снимки по проекта става ясно, че осветителните тела в парка са изгнили и потрошени. Много от тях не работят. Разбити и изгнили са и пейките. Същото е положението и с чешмата, която от години не работи.

Това е първият проект, който кметството само подготви и внася в ПУДООС за одобрение. Но в селото, известно като Пловдивския Бевърли хилс заради огромните къщи във вилната зона, е създаден Инициативен комитет. Неговата цел е с усилията на местните да се решават проблеми на населеното място, най-вече инфраструктурни.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?