Обменяме опит с Ираклион за културния туризъм

Община Пловдив и община Ираклион, представлявани от кметовете Иван Тотев и Василис Лабринос, ще работят активно за реализация на събития в двата града, свързани с Европейска столица на културата 2019. Тази новина съобщиха от администрацията след завръщането на градоначалника от последното пътуване в Гърция. Обсъдени бяха възможности за участието на Община Ираклион в най-престижната инициатива на Стария континент в сферата на културата, както и размяна на гостувания на артисти и програми.

„Целта на Европейска столица на културата е да допринесе за сближаването на европейските народи. Работим активно в тази посока, защото именно с диалога между културите можем да се опознаем по-добре и да популяризираме своите градове“, заяви кметът на Пловдив Иван Тотев.

По време на срещата със заместник-кмета по туризъм Джиан Андреа Паоло Гаранчини бяха обсъдени добри практики за привличането на туристи. Също като Пловдив, Ираклион е исторически град с богато наследство, образователен и културен център. Дискутирани бяха възможностите за участие в Международната  среща по туризъм в Пловдив, която тази година ще има своето десето издание.

И двете страни бяха категорични, че сътрудничеството в сферата на археологията и опазването на културно-историческото наследство между общините ще продължи. В рамките на визитата бяха проведени редица срещи и посещения, сред които на Археологическия музей в Ираклион и двореца Кносос - едно от най-големите археологически чудеса, коментират  от Община Пловдив.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?