Подай сигнал

Областният: Видях падналия самолет и два трупа

Регион

от Костадин Аршинков 2135 прегледа 0

Видях паднал самолет с едно крило и два трупа. Наоколо всичко миришеше на бензин. Неприятно е, много е неприятно. Това заяви пред „Марица“ областният управител на Пловдив Здравко Димитров. Той и директорът на пловдивскатта полиция старши комисар Атанас Илков бяха сред първите хора от властта, които дойдоха на мястото минути след трагедията.

Двамата направиха оглед на терена, където е станала катастрофата, придружени от няколко служители на реда.

Както „Марица“ писа, при полета си за откриването на състезанието за дронове, самолетът трябвало да прелети над стадиона и да поздрави участниците и гостите.

„По време на заход във въздуха се чупи едното крило на машината. Тя се забива в дигата на река Марица. Загиват и двамата мъже, които са били в самолета. Единият от починалите е собственик на машината“, разказа старши комисар Илков.

На място веднага пристигнали линейка, противoпопожарни и полицейски екипи. Районът на инцидента е отцепен и се извършват огледи.

„Все още е рано да се каже каква е причината за катастрофата. Очакваме колегите от националното следствие под ръководството на Окръжна прокуратура, за да се извършат всички необходими процесуални действия“, каза още шефът на полицията.

Екипът на вестник "Марица" и Marica.bg изказват съболезнования на близките!

Коментари