Подай сигнал

Областният управител откри националният пленер по изобразително изкуство

Култура

от Екип Марица 205 прегледа 0

Организатори на Националния пленер „ТРАДИЦИЯ, ЕКОЛОГИЯ, ТВОРЧЕСТВО”, включен в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците на МОН, са Министерство на образованието и науката, Регионално управление на образованието – гр. Пловдив и СУ „Св. св. Кирил и Методий”. Събитието е под патронажа на Областният управител Здравко Димитров.


По традиция се провежда всяка година, като събира участници от цяла България.


Здравко Димитров като домакин откри пленера и пожела успех и вдъхновение на младите художници, да усетят духа на град Пловдив, който освен с впечатляващата си история и архитектура е известен и с едни от много добрите български художници – Златю Бояджиев, Георги Божилов – Слона и др.

В пленера участват ученици, които имат дарби и умения в областта на изобразителното изкуство. Националният пленер дава възможност на младите художници да изявят таланта си, да осъществят творчески и лични контакти, да се запознаят с традициите на българската култура

Пленерът е разделен на два кръга: първият е конкурс за рисунка с изпратени творби на деца от цяла България, а вторият кръг е самият пленер с по-големите творци.

Закриване на пленера ще се състои на 25.04.2019г. в сградата на Областна администрация – Пловдив, а изложбата на творбите от пленера ще е от 25.04 до 03.05.2019г. във фоайето на Областна администрация – Пловдив.

Коментари