Област Пловдив с 47 санирани сгради

В самия град обаче все още няма нито една напълно завършена

В 769 многофамилни жилищни сгради са санирани 49 699 апартамента през 2017 г. Всички те са били обновени по Националната програма за енергийна ефективност, се посочва в одобрения от правителството днес доклад за напредъка по изпълнението на управляваната от Министерството на регионалното развитие и благоустройството програма през миналата година.   

Към 31 декември 2017 г. са стартирали дейности по 98.5% от всички 2022 сгради със сключени договори за целево финансиране по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради (НПЕЕМЖС). Най-много от тях се намират в област Благоевград - 93, следвана от област Бургас - 91, Хасково - 81, и Пловдив и Стара Загора с по 47 сгради. Следват областите Кюстендил (46), Смолян и Пазарджик с по 29 сгради, Враца с 28 сгради, Габрово (23), Кърджали (22), Ямбол (20), Варна и Велико Търново с по 28 сгради, Търговище (15), Шумен (14), Силистра (13), Сливен (10), Ловеч (9), Плевен (8), София и Разград с по пет сгради, Видин и Русе с по три сгради и Добрич с две сгради.

Все още не е ясно как ще продължи програмата за енергийно обновяване на жилищата след изразходване на осигуреното финансиране. Има само идеи и предложения. Програмите могат да бъдат структурирани по различен начин, в зависимост от различните регионални и индивидуални условия.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?