Обещано: Без шкембе в бившия партиен клуб на ДСБ в Кючука

Бившият партиен клуб на ул. "Трети март" до РУМ "Молдавия" може да продава торти и пасти, но не и шкембе с кебапчета, както се опасяват живеещите в съседния блок. Кметът Иван Тотев увери вчера, че ще разпореди на наемателя Георги Юруков да спазва договора, според който сградата с предназначение за култура и изкуство може да се ползва само като сладкарница. 

Както "Марица" писа, хората от блока, за който е залепена едноетажната постройка, твърдят, че под прозорците им се пренася шкембеджийницата, работила доскоро до стадион "Спартак". Протестната подписка е адресирана до градоначалника и хората предупреждават, че ако наемателят промени предназначението и ще разкрие заведение за обществено хранене вместо сладкарница, ще сезират прокуратурата. Наемателят Георги Юруков е отговорник по пътната маркировка в общинското предприятие "Чистота" и едновременно е съдружник в три частни фирми. Отделно участва в ръководството на районната структура на ГЕРБ в "Южен". Иван Тотев му е двоен шеф - веднъж като кмет и втори път като партиен лидер в града.

Партийният клуб на ул. "Трети март" 30 последно е бил предоставен на ДСБ /Демократи за силна България/ със заповед от 21 август 2014 г. за срок до 20 август 2017 г. От 2016 г. обаче партиите, които не са парламентарно представени, нямат право на клубна база. В това число попада и ДСБ. Георги Юруков е стопанисвал клуба като кафене и преди да бъде даден на търг през есента на миналата година.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?