О-позиция: Рентата на Кристиан Добрев е добър ход за проекта "Ботев"

Ботев Пловдив тръгна по пътя на европейските грандове с решението да преотстъпи Кристиан Добрев на Порто. Много хора не разбират какво всъщност се случва.

Дава се път на един младок да натрупа цял сезон игрови минути в Португалия, дори и на ниво U19. Преди дербито с Локо спортният директор Адалберт Зафиров взе да се вайка, че Кристиан извивал ръцете му, неговите и на колегите му в ръководното тяло. Нормално е човекът да иска да играе повече. Положението досега при Добрев беше следното: шест мача в efbet лига - един започва като титуляр и пет влиза на смяна. Общите изиграни минути са 211. 

С оглед импотентността на жълто-черната атака този сезон напълно нормално е Кристиан да не вярва, че ще получи шанс да се утвърди. Преди го мачкаха за титулярно място Тонев, Вутов и Тейлон. До вчера положението беше малко по-различно, тъй като вместо Тейлон се появи Виана.

Има нещо сбъркано в политиката на Ботев към местните кадри. Може би е крайно време да се взаимства опитът на повечето европейски клубове "инкубатори" на таланти като Аякс, Удинезе или Монако. При тях положението е следното - младите и перспективни се пращат под наем в отбори, в които ще играят редовно. В края на година се решава кой да бъде продаден и кой привлечен в мъжкия тим. 

В този аспект е добре да се знае - Кристиан Добрев е много далеч от нивото на добрите футболисти. Засега авансите, които му се дават с медийно внимание, не се оправдават. Ако обаче за година в Порто (дори и при младежите) той прихване нещо от тамошните треньори, то в Ботев през лятото ще се върне един почти завършен футболист. Към днешна дата Добрев е само един от многото таланти, които тренират на "Коматево", но просто има по-нахален мениджър.

Нали не вярвате, че треньорът на U19 в Порто е с по-ниска квалификация от зони на същата възраст в ​Ботев? И младежката група в Португалия изобщо не е аматьорска (б.а. - това за спортния директор на жълто-черните, да си знае). Ако Кристиан понаучи нещо в Порто, той ще стане готов за мъжкия отбор на Ботев. Ако ли не - поне се е пробвал и няма да губи времето на Желко Петрович при изграждането на новия проект, за който всички са чували, но никой не знае какъв е.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?