НСО пази Пламен Георгиев след получени заплахи

Атаките са от недоволни олигарси и са част от компроматна война, категоричен е шефът на антикорупционната комисия

Атаките срещу мен идват от един и същи център - недоволните олигарси, които са недоволни от борбата с корупцията. Единственият човек, който публично излезе пред медиите и си публикува нотариалните актове, съм аз, подчерта той.

Пламен Георгиев вече е пазен от НСО, заради отправени заплахи към него, съобщи самият шеф на КПКОНПИ пред медиите. И уточни, че първо получил заплахата, а след нея вече били подети и медийните атаки. 

"Първо беше една заплаха, която получих съвсем официално и която от други органи беше оценена като сериозна, след което получих охрана от НСО. След тази заплаха вече започнаха медийните атаки, което беше съвсем очаквано", разкри Пламен Георгиев. 

По неофициална информация на Канал 3 Георгиев е пазен от гардовете на НСО от около един месец, тоест преди Апартаментгейт. 

Той нарече атаката към него за жилището му компроматна война и визира олигарсите, чиито незаконно придобити средства и имущество е погнала комисията. 

"Атаките срещу мен идват от един и същи център - недоволните олигарси, които са недоволни от борбата с корупцията", визира той капиталци и тартора им Иво Прокопиев. 

"Единственият човек, който публично излезе пред медиите и си публикува нотариалните актове, съм аз. Повече с тези компроматни глупости аз няма да се занимавам", отсече Георгиев на поредицата въпроси за терасата на неговото жилище. 

"Очевидно е, че това е абсолютна компроматна атака и е видно кой я прави. Има хора с медии олигарси, на които ние запорирахме имущество, които имат 198 милиона причини да водят тази компроматна война", категоричен е Георгиев. 

"Нещата са ясни, има хора, които на двайсет и няколко години в едни смутни времена са придобили първия си милион, за съжаление незаконно", визира Прокопиев шфът на КПКОНПИ, като добави в списъка и останалите олигарси, които е погнала комисията. "Всички тези хора се борят персонално срещу мен, защото не им харесва това. Аз няма да се обяснявам, нека тези хора, които имат незаконни средства, те да се обясняват", апелира той. 

"Простичка е истината - тези хора не им харесва. Оцени се от международните партньори, че има ефективна борба с корупцията. Ако това не им харесва, нито ще ме разколебаят, нито ще ме отклонят", закани се Георгиев. 

Той директно обвини някои медии, че обслужват нечии интереси и заяви, че няма нищо против и той да бъде проверен от КПКОНПИ. 
"Защо досега никой не подаде сигнал да се направи проверка?", попита той в отговор на въпроса за проверка на него самия. 

Шефът на КПКОНПИ уточни още докъде е стигнала проверката по сагата с апартаментите на фигури от ГЕРБ и фирма "Артекс". "Дотук сме установили нотариуса, всички сделки са изповядвани при един и същи нотариус, това ни направи впечатление", разкри Георгиев. 

Георгиев съобщи, че предстои комисията да вика за обяснения и няколко зам.-министри и министри във връзка с казуса с небостъргача на същата компания, чийто строеж кметът на София Йорданкова Фандъкова поиска да бъде спрян. "Установихме и действия на министри и зам.-министри, които са давали едни становища, които ние сме установили", уточни Георгиев. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?