Няма решение за питбула, разкъсал малкия Тошко

Питбул нахапа смъртоносно 3-годишния Тошко от пазарджишкото село Мокрище преди 4 месеца, но по случая все още няма окончателно решение на съда. Кучето бе отглеждано вързано на верига в двора на лелята на детето. Инцидентът стана на 31 януари тази година. Момченцето било на гости на леля си, тръгнало до тоалетна, а на път за там било нахапано смъртоносно от кучето.  

Последва разследване и проверки, които установиха, че питбулът е бил недохранен, без чип и ваксина.  

Дали гладът е отключил злото у четириногото, все още няма ясен отговор. Изненадващо обаче беше, че след като грижите за него поеха зоозащитници, питбулът нито веднъж не е проявил агресия.

След ужасяващия инцидент бяха арестувани трима роднини на загиналото момче - лелята, съпругът  и бащата на детето. Факт е, че нито един от тях не е бил пряк свидетел на инцидента - жената обгрижвала бебето си, а двамата мъже са били на работа. До момента срещу никой от тях не са повдигнати обвинения.

Разследването продължава, съобщи за „Марица“ говорителят на Окръжната прокуратура Пламен Пантов. Той обясни още, че някои експертизи отнемат повече време, което е станало причина за забавянето.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?