Няма държавни пари за ремонт на бул. "Христо Ботев"

Бизнесът отказва да строи "Модър" - "Царевец" за 12 млн.

Реконструкцията на северното платно на бул. "Христо Ботев" в участъка от автогара "Юг" до бул. "Никола Вапцаров" се отлага, стана ясно вчера.  За подмяна на водопровод, включително на бул. "Копривщица" до Пещерско шосе и обратно до Коматевско шосе, е избран изпълнител и това е фирма "Драгиев и ко". Обществената поръчка на стойност 7,5 млн. лева е проведена от Община Пловдив, откъдето очакваха държавата да финансира прокарването на новите тръби. 

 

До този момент обаче с МРРБ не е подписан договор, а общината няма толкова пари, призна вчера кметът Иван Тотев.  Не е ясно дали изобщо Пловдив ще получи субсидията. В същото време транспортният възел се нуждае от спешен ремонт. Северното платно на бул. "Христо Ботев" е осеяно с дупки и тук често стават ВиК аварии, защото тръбите са стари. Освен това платното се превръща в езеро при всеки дъжд. 

 

Това е вторият важен проект на границата между "Западен" и "Южен", който зацикля. Години наред общината не може да изгради връзката на двата района през подлеза "Модър" - "Царевец". Администрацията два пъти организира търг за обекта, но не успя да избере изпълнител. Предстои да бъде обявена нова поръчка. Пазарното проучване, което вече се изисква по закон, показа, че строителният бранш не одобрява стойността на обекта. Общината беше посочила прогнозна цена в размер на 12 млн. лева с ДДС, а според допитването тази сума трябва да се завиши с милион-милион и половина. Администрацията тепърва ще внася предложение в Общинския съвет за промяна на цената за изграждането на подлеза под жп линията и разширението на ул. "Модър" до Коматевско шосе и ул. "Царевец" до бул. "Хаджи Димитър". За него обаче средства в градската хазна също няма.  

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Иванчо

Иванчо

16.07.2019 | 07:19

Аз да бях един Тотев, щях да дам два милиона от една от моите сметки. И да се свърши най накрая с тея Модър и Царевец. И да ме запомня с добро пловдивчани и околните села.

Отговори
9 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?