Подай сигнал

Нови иглолистни дръвчета разкрасиха „Цариградско шосе“

Галерия

от Екип Марица 1270 прегледа 0

Кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков и директорът на ОП „Градини и паркове“ Стоян Алексиев лично се включиха в залесителната акция по бул. „Цариградско шосе“. В разделителната ивица служители на районната администрация и общинското предприятие засадиха 40 иглолистни дръвчета – 20 броя лейландски кипарис, 10 пинии и 10 фиданки от вида сребрист смърч.

„Радостно е, че източният вход на Пловдив става все по-красив. Засадените през последните години стотици дървета и храсти се развиват добре. Не преставаме да обогатяваме зеленината. Винаги перфектно изглеждат многобройните фигури с цветя, подбрани според сезона. От началото на пролетта започна редовно косене на тревата“, коментира кметът на „Източен" Николай Чунчуков.

По инициатива на граждани от района до края на деня предстои да бъдат засадени липи и червени дъбове в различни междублокови пространства, включително и край новоизградения паркинг на ул. „Славейна“.

Директорът на „Градини и паркове“ Стоян Алексиев допълни, че в зелените площи е изградена поливна система, която поддържа свежия вид на всички растения. Новите 40 иглолистни дръвчета са от видовете пиния, лейландски кипарил.

Кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков и директорът на ОП „Градини и паркове“ Стоян Алексиев лично се включиха в залесителната акция по бул. „Цариградско шосе“.

Коментари