Нова версия: Скрипал и дъщеря му отровени заради сватба

Бившият полковник от руското Главно разузнавателно управление (ГРУ) Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия Скрипал вероятно са били отровени заради планирана сватба на 33-годишната жена, написа изданието Mash. Журналист от американската медия твърди, че се е свързал с роднина на агента, която е разказала своята версия. „Юлия планираше да се омъжи скоро. Майката на младоженеца обаче бе против сватбата. Тя категорично заявяваше, че няма да даде на своя син да се ожени за дъщеря на предател”, разказа жената, която бе посочена като племенница на 66-годишния мъж и наречена Виктория. Според нея инцидентът няма отношение нито към Русия, нито към Англия. „Нито Лондон, нито Москва имат изгода от смъртта на бившия служител на ГРУ”, посочи още жената.

Публикацията на Mash стана малко след като британският в. Дейли мейл, цитирайки свои източници, написа, че британската полиция издирва брюнетка. Тази жена е била забелязана до мястото на инцидента малко преди Скрипал да бъдат намерени в безсъзнание край мол в югозападния английски град Солсбъри в началото на март, допълни медията.

Отравянето на Сергей и Юлия Скрипал стана повод британският премиер Тереза Мей да свика извънредно заседание на съвета за национална сигурност днес. В Лондон решиха от Обединеното кралство да бъдат експулсирани 23-ма руски дипломати. Освен това Великобритания оттегли покана към руския външен министър Сергей Лавров да посети страната. Контактите между двете страни се свеждат до минимум. Правилата за издаването британски визи за руските граждани обаче не се променят.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?