Нова мания: Пловдивски тийнейджъри луднаха по кей-попа

Младежите записват курсове по корейски език, за да разбират текста на песните

Пловдивските тийнейджъри полудяха по кей-попа. Десетокласничката Лилия Тихова от танцова група "Haechi" вече е записала курсове по корейски, за да разбира текстовете на любимите си кей-поп песни. Възпитаничката на Английската гимназия обясни пред "Марица", че в Пловдив има много млади хора, които също са фенове на съвременния южнокорейски поп.

Лилия сподели, че започнала да слуша кей-поп в началото на миналата година, но не е предполагала, че музиката ще я доведе до нови приятелства и хобита. Няколко месеца по-късно разбрала, че в Пловдив има  "кей-поп танци", и се записала в групата "Haechi", където намерила много нови познанства, а хората там са се превърнали във второто <210> семейство. "Кей-поп танците са ритмични и динамични, разликата с другите видове танци е, че в кей-попа всяка песен има своя хореография и ти избираш какъв стил искаш да танцуваш - някои песни са хип-хоп, други са латино, денс, джаз, реге, кънтри и дори блус", разкри ученичката.

Пловдивските младежи си нямат учител, който да им помага, нямат дизайнер, сами си плащат залата, а основно Лилия прави костюмите. Тинейджърката сподели, че преподава танци на по-малките и в групата им винаги са отворени за нови хора и приятелства. Лили призна, че покрай кей-поп музиката и танците е заобичала корейските традиции, култура и стил на живот. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?