Нов крадец удари кипъреца от Болярино

Освен с апашите Димитракис Пириллис воюва и с частен съдебен изпълнител в спор за 50 лева

Ромските набези срещу кипърския фермер от Болярино Димитракис Пириллис продължават. През май той прегази с автомобила си ром, но по-късно бе освободен под гаранция от 10 000 лв. Преди седмица Димитракис хванал в стопанството си малолетен роднина на починалия при опит да открадне кон и веднага подал жалба в полицията. Тийнейджърът Т. Ч. /14 г./ бил задържан, а при разпита си признал за опита за кражба.

 

Оказало се, че момчето живее в Центъра за настаняване от семеен тип в Зелениково, откъдето избягало няколко дни по-рано, но никой от ръководството на бившия дом за деца, лишени от родителски грижи, не го е потърсил. Със съдействието на органите на реда невръстният крадец вече е върнат в Зелениково.

 

Освен с крадците Димитракис Пириллис се бори и на друг фронт. Той води дело срещу частния съдебен изпълнител Людмила Мурджанова заради "административно нехайство". Срещу него има образувано изпълнително дело за 150 лв., които твърди, че не дължи. Въпреки това са му запорирани две банкови сметки.

 

През 2014 г. срещу фермера било заведено дело за обезщетение от бивш негов работник. Съответно разноските трябвало да се поделят между двете страни. Димитракис трябвало да заплати 150 лв., от които 50 лв. държавна такса и 100 лв. за експертиза на вещото лице. Кипърецът превежда парите по банкова сметка на Районен съд Пловдив. Въпреки това обаче съдът вади изпълнителен лист срещу него за 50 лв., които влизат в преведените 150 лв. После НАП го подхваща по параграф събиране на публични вземания.

 


Частният съдебен изпълнител Никола Видев изпраща на фермера покана за доброволно изпълнение. Кипърецът подава молба до него с искане да се прекрати делото, тъй като сумата е заплатена. През 2018 г. Видев се пенсионира, а неговите дела поема ЧСИ Людмила Мурджанова. Тя налага на кипъреца запори на две банкови сметки, където за вземане от 50 лв. главница претендира за нейните такси и разноски от 197 лв. Отделно заради запорите от двете банки му взима два пъти по 247 лв. Към днешна дата е върнала част от парите, поради което фермерът намали иска си от 547 лв. до 300 лв. Съдията Желев се видя в чудо, че се води дело за толкова малка сума, при положение че държавните такси са по-големи. Той предложи извънсъдебно споразумение, но Пириллис отказа и заяви, че заради честта си и загубите, които фирмата му понася от банковите запори, ще води делото докрай.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Бай Кольо

Бай Кольо

16.07.2019 | 16:35

Тази Чси Мурджанова отдавна трябваше да е в затвора! Моля компетентните органи да й направят ревизия на делата и да се сезира прокуратурата! Измамници от класа, а за всяко ново дело образувано в кантората й дава процент възнаграждение! На това Чси да му отнемат правата, възползва се от поста и си играе нейни игрички, чрез подставени лица!

Отговори
7 0
Ели

Ели

19.06.2019 | 09:10

Тази Мурджанова е известна с некорекност към хората запорира заплати без право напълно некомпетентна моля да се обърне внимание и проверка на тази жена която е поредната мафия в нашата държава с тези съдии изпълнители

Отговори
21 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?