Нов кошмар на "Руски" от днес

Затварят за 2 месеца западното платно край Бунарджика

По-големи задръствания в центъра на Пловдив се очакват от днес, защото се затваря западното платно на бул. "Руски" от ул. "Гладстон" до пресечката с ул. "Ген. Данаил  Николаев". Движението по източното платно става двупосочно, предупредиха вчера от община Пловдив. Поредната промяна в трафика и в градския транспорт се въвежда за два месеца - до 30 юни. 

Покрай Търговска гимназия и Бунарджика започва ремонт. От юли 2016 г. фирмата изпълнител  "Щрабаг" е успяла да завърши западното платно от ул. "Гладстон" до колелото на гарата и участъка от източната страна на булеварда между колелото и ул. "Любен Каравелов", срещу "Лайпциг". Отсечката между "Любен Каравелов"и "Гладстон" е асфалтирана и работниците увериха вчера, че днес ще отворят една лента за движение. 

В две посоки вървеше трафикът, когато правеха ремонта на източното платно от ул. "Гладстон" до "Преслав". Колите се изнизваха пред кръстовището като през иглени уши, а колоните се точеха до кръстовището с бул. "Шести септември". Шофьори прогнозират, че същата драма с трафика се задава от днес и с поредното затваряне на бул. "Руски". 

Пет автобусни линии променят частично маршрутите - 6, 12, 16, 18 и 116. За две години, откакто бул. "Руски" и "Васил Априлов" бяха в ремонт, пътниците така се объркаха, че вече не са сигурни дали да чакат един или друг рейс на спирката. "Шестицата" от пл. "Съединение" ще върви по бул. "Шести септември" и по "Васил Априлов" ще се включва в обичайния си маршрут. Автобусите  № 12  и 16 продължават по ул. "Руски"  до "Гладстон" и там ще завива пак на "Руски" покрай мола. Рейсовете по линия № 18 се отклоняват по "Шести септември" към Тунела и оттам ще стигат до бул. "Христо Ботев" до гарата. Обратно обаче ще вървят по бул. "Васил Априлов". Автобус № 116  също ще обикаля по бул. "Васил Априлов" в двете посоки.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?