Нов кмет ще строи подлеза "Модър - Царевец"

Строителството на автомобилния подлез "Модър -  Царевец", за който се говори от десет години, се отлага за следващия кметски мандат.  Община Пловдив прекрати тръжната процедура за обществена поръчка на стойност 12 млн. лева с мотив, че единственият участник не отговаря на условията.

За изграждането на пътната връзка между "Южен" и "Западен" имаше само една оферта - на варненска фирма "Инжстройинженеринг". Търгът започна в края на март и от Община Пловдив уверяваха, че бързо ще вземат решение, тъй като няма много документи за разглеждане.  От кандидатите се изискваше да представят доказателства, че са изпълнили същите или сходни обекти в последните пет години за сума, не по-малка от 12 милиона. 

Това е второ фиаско  с търга за "Модър - Царевец". На първия търг, насрочен в началото на годината, не се яви нито един кандидат.


В строителния бранш коментират, че задачата е доста сериозна, а стойността на поръчката е занижена. Със средствата на НКЖИ по оперативна програма "Транспорт" под жп линията е направен пробив, който вече пет години  е заровен с пясък. Това означава, че тепърва трябва да се прокарва път под жп линията  с всички комуникации, облицовки и настилки. В заданието е включено също така разширението на ул. "Модър" до Коматевско шосе  и  на ул. "Царевец" до бул. "Хаджи Димитър".  Обектът беше обявен на инженеринг, което означава, че избраната фирма трябва да направи и технически проект. Идейният събира прах десет години, откакто Здравко Димитров беше кмет на "Западен", а Славчо Атанасов - на Пловдив.

 В бюджета за тази година за подлеза са заложени 1 милион лева, но те няма да бъдат усвоени. 


На снимките: ул. "Модър" и "Царевец" директно трябва да се свържат с подлез под жп линията.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
ВСИЧКО СЕ ВРЪЩА

ВСИЧКО СЕ ВРЪЩА

25.06.2019 | 20:09

АЙДЕ ТОТЯ ,ВРЕМЕ Е. ВРЕМЕ Е ДА СИ ОДИШ , АМА НЕ ПРИ МАМА РОЗА У ДОМА.........В ЗАТВОРА ТОТЯ , В ЗАТВОРА.ТАМ ЩЕ ТЕ ПРЕЧИСТЯТ И ПРЕВЪЗПИТАТ ОТ ДЯВОЛСКИТЕ ТИ БЕСОВЕ.

Отговори
8 1
знаещ

знаещ

25.06.2019 | 19:37

Тотев никога не е смятал да прави този обект.Като дойдат на власт Славчо , Зико или Стаменов ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ще го реализират. Този обект е рожба на Зико и Славчо. Славчо даже беше подсигурил 14 милиона на Тотев, но некадърника ги профука за глупости и крадене.

Отговори
6 5
Пловдив

Пловдив

25.06.2019 | 18:41

Интересно е герберите като си отидат дали новата градска власт ще промени посоката или ще продължи старата песен на нов глас. Важното е да се разследва досега управляващата клика защо превърнаха Пловдив в гето. Презастрояване, разбити квартални улици , негоден градски транспорт , лошо управление на районите и за капак далавери и подкупи. Така ,че ако новите е карат така по добре да си резервират места в учрежденията за дългосрочен поправителен труд.

Отговори
12 4

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?