Подай сигнал

Ноу-хау по пловдивски: Пълнят дупки с PVC бутилки

Градът

от Валя Йеремиева 806 прегледа 0

Ноу-хау по пловдивски: Пълнят дупки с PVC бутилки

С празна пластмасова бутилка е запушена дълбоката дупка в паважа на ул. "Дарвин" , която се намира в близост до Гребния канал. Някой от ядосаните шофьори вероятно е избрал този нестандартен начин, за да намали риска на масовото чупене на колите. Това не е единственият случай, когато пловдивчани, загрижени за безопасността на движението, сами с подръчни средства решават да запълнят уличните ями. Наскоро възрастен човек циментира кратера под прозорците на дома си на ул. "Хан Кардам", а негов събрат по орисията "посади" дърво в дупката до училището "Стоян Михайловски".

Стотици дупки се отвориха след зимата във всички райони на Пловдив. Асфалтът под Коматевския надлез е като решето, а на бул. "Александър Стамболийски" на две места, където имаше авария на водопровод, асфалтовите кръпки са пропаднали заради слягане. Старият асфалт на западното платно на бул. "Копривщица" се пропуква, въпреки че на места е ремонтиран. Точно на кръстовището с бул. "Шести септември" е цъфнала яма с остри ръбове. Най-страшно е до стадион Пловдив, където пътят е разбит и парчета асфалт хвърчат настрани под гумите на преминаващите коли.

Пукнатини, широки един-два пръста, са сцепили и настилката на бул. "Марица - юг" между Железния мост и моста на ВИХВП, където се отвориха и дупки. Отбивката към бул. "Васил Априлов" също е нацъфтяла като майска роза. На този булевард между "Шести септември" и моста част от ямите са запълнени, други дебнат непредпазливите шофьори.

За уличните ремонти е обявена голяма обществена поръчка. За всеки от шестте района има по един милион лева, отделно още толкова за "Коматево". Офертите ще бъдат отворени на 27 март и в Община Пловдив се надяват още в началото на лятото да започнат ремонти. Районните кметове пък имат задачата аварийно да запълват най-дълбоките ями.

Коментари