"Нотинг Хил" в пламъци! 100 пожарникари в битка с огъня

Огромен пожар е вилнял в лондонския квартал „Нотинг хил“ в зона с ресторанти и жилищни блокове тази сутрин, съобщават световни медии.
 
Най-малко 16 души са избягали панически от търговската улица с луксозни магазини „Уестбърн Гроув“, която след това е била отцепена, съобщава „Ондон Ивнинг Стандард“.
 


Хамид Рази, собственик на персийско кафене, разказва, че огънят тръгнал от ресторант, намиращ се в мазе, рано сутринта. Той се разпространил към магазините, ресторантите и апартаментите, намиращи се отгоре, предава Блиц.
 
По думите му, час и половина по-късно се чула експлозия. На място вече имало пожарникари.
 


„Ужасно е да градиш бизнес 10 години и след това да изгори пред очите ти. Видях всичките си снимки и история да горят. Докато ставаше това аз плачех“, споделя Рази.
 
Пожарникарите се опитали да влязат вътре и да спасят сградите, но огънят бил твърде силен. Ресторантът е напълно унищожен. Изгорял е дори апартаментът на последния етаж.
 
Според пострадал ресторантьор, щетите са за „милион, а може и повече“.
 


На място са били изпратени 15 пожарни екипа със 100 огнеборци от цял Лондон. Те съветват хората да стоят далеч от мястото. Нещата се усложняват от факта, че има срутен таван, който пречи да се стигне до огнището на пожара.
 
Тече разследване за причините за инцидента.
 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Мара

Мара

12.08.2019 | 19:47

Да се надяваме че и Джулия Робертс и Хю Грант, и целия състав на скапания филм са били гости на Нотинг Хил за фестивала.

Отговори
0 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?