Подай сигнал

Нощна смяна в "Чистота" за откриването на Пловдив 2019

Жените от комуналната фирма излъскаха Стария град, стягат мощна офанзива в събота срещу неделя

Пловдив

от Росен Саръмов 423 прегледа 0

Работничките от „Чистота” излизат за нощна смяна след шоуто по откриването на Европейска столица на културата на 12 януари. Жените с метлите се стягат за мощна офанзива, за да излъскат района около сцената. В обсега на голямото почистване влизат още бул. „Цар Борис III Обединител”, ул. „Отец Паисий” и квартал "Капана". Цялата комунална фирма е в бойна готовност. „Хубаво ще е, но след такива големи събития винаги остава много боклук. Викат ни на работа и ще отидем", проявява разбиране хигиенистката Фанка, която ще е сред дежурните. Няма да се изложим пред чужденците, зарича се жената.

Тя и колежките от няколко дни са на педал. Вчера групата излъска калдъръма в Стария град.
В архитектурния резерват работниците от „Чистота” разхвърляха големи количества сол, за да обезопасят хлъзгавите гранитни блокчета. Първо бяха изчистени улиците, които водят към музеите и галериите. За подстъпите към Трихълмието пък отговаряха служителите от „Паркове и градини”, които също са в пълна мобилизация.

Сили на "Чистота" действаха ударно още на Главната и останалите улици в центъра, където от днес започват различни събития от откриващия уикенд на Европейска столица на културата.

Коментари