Николай Радев удари първия звънец в Английската СНИМКИ

264 осмокласници прекрачиха за пръв път прага на легендарната Английска гимназия в Пловдив днес сутринта. На първия учебен ден те бяха посрещнати с хляб и сол, песни и танци. А "ветераните" от 12-ти клас не пропуснаха да подадат моркови на "зайците". Точно в 10 часа директорът на ЕГ "Пловдив" Николай Радев удари първия звънец и лисна менче с вода, заобиколен от деца в народни носии.

За него това е двоен старт. Освен учебната година, той започва и предизборната си кампания за кандидат-кмет на Пловдив, издигнат от БСП.
"Винаги се чувствам прекрасно на този ден. Ако застанете и видите толкова млади хора с най-хубавата униформа, ще разберете защо винаги казвам, че аз съм най-големият директор от всички директори на училища в България", заяви той. Радев допълни, че през ваканцията Докато учениците от Английската са  продължили да творят и да разнасят славата на гимназията по света.
Евгени Стателов спечели златен медал на световната олимпиада по химия в Париж. Други ученици от Английската спечелиха първите места в световните университети. 1200 деца са участвали в олимпиадите у нас. Трима станаха лауреати - Евгени Стателов по химия, Надежда Калоферова по литература и Христо Колев по немски език. Георги Колев пък спечели първите места на олимпиадите по немски и английски език. Димитър Фердинандов и Анна Велкова триумфираха в други надпревари.

Радев съобщи, че бивш ученик, който следва медицина, се  нуждае от помощта на родното училище. Петър Радев страда от сериозно заболяване, което застрашава живота му. "Голяма е сумата, която трябва да се събере за неговото здраве, но аз вярвам, че можем да помогнем. Ще направим благотворитерни акции заедно с Ученическия парламент. Отново ще покажем нашата сила и задружност", подчерта директорът.

Той пожела много усмивки и здраве през годината. "Бъдете щастливи заедно с Вашите учители и, надявам се, с мен. Да е успешна новата учебна година", допълни Николай Радев.
Талантливите млади певици изнесоха рецитал, след което осмокласниците бяха въведени в класните стаи от учителите и от най-големите ученици.

По-късно гимназистите извиха огромно хоро на двора, а Радев показа, ме освен математиката и политиката, е вещ и в народните танци.

Малко по-късно в съседната Руска гимназия директорката Вихра Ерамян удари първия звънец. Учениците от двете елитни училища се отдадоха на забавления и разказаха спомени от ваканцията на съучениците си.

По-късно гимназистите извиха огромно хоро на двора, а Радев показа, ме освен математиката и политиката, е вещ и в народните танци.


Марко по-късно в съседната Руска гимназия директорката Вихра Ерамян удари първия звънец. Учениците от двете елитни училища се отдадоха на забавлени я и разказваха спомени от ваканцията на съучениците си.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще има ли ротация на кабинета или отиваме на избори?