Подай сигнал

Николай Киров: В такъв мач няма нужда от допълнителна мотивация

Вече имам един спечелен финал, но този ще е много по-специален, защото е срещу градския съперник Локомотив

Финалът за купата

от Екип Марица 88 прегледа 0

Николай Киров

Треньорът на Ботев (Пловдив) Николай Киров говори на официална пресконференция на клуба преди финала с Локомотив (Пловдив) в сряда. На националния стадион “Васил Левски” двата тима ще решат спора помежду си за Купата на България. Това ще е втори финал за Николай Киров и водения от него Ботев в последните три години. Ботев спечели купата през 2017 година сред успех с 2:1 срещу Лудогорец. Миналият сезон жълто-черните стигнаха до полуфинал за купата, където срещнаха Славия и отпаднаха след скандално съдийство на Станислав Ставров.

Ето какво каза Николай Киров преди сблъсъка с Локомотив:

Втори финал, но по-различен, защото противник е градският ни съперник Локомотив (Пловдив). С малко по-специфични изисквания. Като всеки финал шансовете са напълно равни. Срещата е непредсказуема. Самият преден наш финал го доказа. Тогава срещнахме един доста класен противник. Резултатът обаче беше положителен за нас. Не можем да коментираме, че един от двата отбора има по-големи шансове.

Направихме всичко възможно през тези дни да изгледаме колкото може повече мачове на Локомотив. За мен обаче е по-важно как нашият отбор ще излезе в двубоя в сряда и как ние ще се представим.

Всички отбори в България се познаваме доста добре, но винаги може да се очаква изненада в такъв мач. С нашето разузнаване видяхме, че отборът на Локомотив има както силни, така и слаби страни. За нас е важно да се възползваме от техните слаби страни.

Все още имаме два дни, в които ще се готвим за този двубой. Ще наблегнем на тактическите занимания и чисто спортно-техническата част. Надяваме се, че ще бъдем подготвени.

Няма как да кажа каква тактика ще предприемем. Имаме изграден стил от няколко години, на който рядко изневеряваме. Определено ще се опитам да заложа на печелившата тактика. Единствено Доре има грипно заболяване. Пропусна вчерашното занимание. Очакваме го да видим какво му е състоянието. Всички други са здрави.

В един такъв двубой няма как да се говори за мотивация. Изправяли сме се срещу всякакъв вид състави. Срещу повечето от тях сме намирали противодействие.

Като за всеки финал, залогът е голям. Преди всеки двубой, който може да завърши с дузпи, се подготвяме за тези статични положения. Не мисля, че някой от двата състава има някакво предимство преди ​мача. Какво се е случвало преди подобен двубой няма никакво значение, просто психологията на финалите е такава, а и на дербитата, че нищо не е ясно до последно.

Ще бъдем подкрепени от доста голяма публика. В последния финал влязохме доста агресивно и това ни помогна за неговото спечелване. Към този момент съм наясно с единадесеторката”, завърши Киров.

Коментари