Никой не иска да съди Райфъла

Поредните двама магистрати си направиха отвод по делото

Бизнесменът Атанас Червенков-Райфъла от близо половин година се бори за по-лека мярка за неотклонение, но все не може да стигне до заветното разглеждане на искането му от магистратите от Окръжен съд - Пловдив. Вчерашното заседание отново беше отложено, след като постъпиха молби за самоотводи от двама от новите съдебни заседатели.

До това се стигна, след като през месец април представителите на държавното обвинение Атанас Янков и Албена Георгиева демонстративно напуснаха съдебната зала, в която се разглеждаше мярката, защото не им бе дадено правото да поискат отвод на съдиите. След дълги разправии и обвинения между всички страни по делото съдебният състав с председател Магдалена Маркова си направи самоотвод, а разгледането на делото беше прехвърлено на друг състав, оглавен от Екатерина Роглекова.

В началото на вчерашното заседание тя обяви, че в деловодството са постъпили две молби за самоотвод от съдебните заседатели Соня Христова и Николай Кърнев. Оказа се, че Кърнев е приятел с подсъдимия, а Христова вече е била част от съдебния състав срещу Червенков, но по друго дело.

Според защитата на Райфъла това е поредният опит за отлагане на делото, макар бизнесменът да твърди, че е в лошо здравословно състояние и не издържа повече в ареста.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?