Подай сигнал

Необикновена вила спира погледа в гората край Бряновщица

Артистичното място на Бряновщица си има всичко за една тиха почивка

На път

от Росен Саръмов 4901 прегледа 0

Ако се спускате от Върховръх до Бряновщица, точно в началото на вилната зона ще попаднете на една необикновена вила. Тя е на един етаж и точно такъв вид постройки за почивка американците наричат „cabin in the woods”. Хижата е изградена с декоративни тухли, чиито фуги са боядисани в бяло. Покривът е покрит с изкуствени плоскости.

Голямото ѝ богатство обаче са прозорците, които покриват цялата фасада. Те пропускат светлина от всички посоки всяка секунда от деня. Пред входа е иззидана камина. Над него виси български трибагреник. Срещу камината има навес за раздумки и почерпки.

Дворът е терасиран по уникален начин - с помощта на стари автомобилни гуми. Долните, които служат за основа, са пълни с пръст, а горните се използват за саксии. Пред тях е засадена редица кипариси. От гуми са направени и висящи саксии, които са поставени на едно от дърветата.

Каучуковата тематика не спира дотук - гуми на камион са наредени една върху друга и така се е получила една артистична имитация на кладенец в двора. Другият материал за оформянето на терена са варосаните камъни. От цялото място лъха на мерак и въображение. Артистичността на собствениците поразява от доста време минаващите по туристическия маршрут. Преди три години на едно от дръвчетата пред вилата собствениците бяха поставили стар телевизор. И всички спираха да го снимат.