Нелепо! Данъчни под прикритие тропнаха хоро в Марково

Като нелепа и  абсурдна определи ситуацията със самодейния състав на селото, който данъчни затвориха при операция под прикритие на 4 март. Според него още по-абсурдното е, че акцията е по жалба на местни жители, коментира пред „Марица” кметът на Марково Пламен Кабаков. Той обясни, че навсякъде в страната читалищата нямат пари и под някаква форма тази дребна сума от 1,50 , която се е събирала, е била за подпомагане на групата, обясни Кабаков.

На 4 март двама служители на Агенцията по приходите в Пловдив пристигнали в Марково под прикритие. Те се представили за нови жители на селото и поискали да се включат в репетицията на състава по фолклорни танци в местното читалище. Близо 2 часа данъчните играли хоро, усвоявали стъпките на ръченицата и накрая, когато членовете започнали да събират по 1,50 лв., двамата служители поискали касов бон. След като не получили такъв, се легитимирали и започнали проверката.

След случилото се част от селото е възмутено. Много от хората питат дали не е имало други по-едри нарушители, които да проверяват. Или те най-често остават недосегаеми, а по-лесни за санкциониране са дребните риби.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?