Недоспиването може да ви докара големи здравословни проблеми

За необходимостта от качествен нощен сън се пише и говори много. Само ще ви припомним защо е добре да спите по осем часа на денонощие. Това е най-сигурният начин да запазите красотата си колкото се може по-дълго.
Недоспиването нанася големи щети върху кожата, като тъмните кръгове и торбичките са най-малкият проблем. Лицето губи свежестта и еластичността си, повяхва, образуват се повече бръчки.

Недоспиването често води до повишен апетит, особено на сладки неща. А добрият нощен сън помага за по-добрата работа на мозъка, съответно ще спомогне и да забравяте по-малко. Благодарение на качествения нощен сън се поддържа по-висок тонус. Ако обаче прекалите със спането, това ще ви лиши от енергия и ще ви направи по-мудни. Затова не по-малко от 8 часа и не повече от 10.

По-малко излишни килограми
Сънят може реално да ви помогне да се справите с излишните килограми. Всяка успешна диета се крепи на здравословно и умерено хапване, спорт и добър сън. За да е успешен всеки един хранителен режим, е нужно да сте подчинили живота си на конкретен ежедневен график.

По-малко лошо настроение
Едва ли можете да се събудите в лошо настроение, ако сте се наспали. Ако получавате по-малко от 8 часа сън на денонощие и това се е превърнало в навик, сте по-сериозно застрашени от сърдечни проблеми. Установено е, че наспиването води до подобрение на настроението и прилив на енергия.

Хроничното недоспиване пък може да съсипе и най-крепкото здраве, да накара тялото да страда от различни болести. Това обаче не значи, че със съня трябва да се прекалява. Успиването също не е препоръчително, а златната среда са именно 8-те часа сън нощем.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?